Om JABO

JABO utvikler, markedsfører og selger sitt sortiment av utendørsprodukter, med fokus på design, kvalitet og funksjon, via byggevarehandelen. Våre hageprodukter, boder, lysthus og skur gir inspirasjon og variasjon for Nordens mange hjemmefiksere.

Historikk

JABO så dagens lys i 1961 da Sonny Bertilsson, Leon Andersson og Waldemar Josefsson begynte med produksjon av treull i en fabrikk i Ambjörnarp i Västergötland. Etter en brann i 1969 ble fabrikken lagt i ruiner, men ut av asken steg nye og livskraftige ideer om fortsatt produksjon og utvikling. Via produksjon av trepaneler og hageprodukter endte de til slutt på hageboder og skur, som for alvor har satt JABO på kartet.

I 2008 ble det også bygget et logistikksenter i Tranemo. Høsten 2015 ble JABO kjøpt opp av Nordic Room Improvement, et konsern som utvikler, markedsfører og selger interiør-, utendørs- og oppussingsprodukter til både sluttkunder og fagfolk i Norden.

jabo_tranemo.jpg

Logistikksenter i Tranemo

 

Holdbarhet

JABO utvikler sine produkter for det nordiske klimaet. Nøkkelen er smarte konstruksjoner med store dimensjoner. Holdbarhet handler imidlertid ikke bare om kvalitet, men også om at produksjonen foregår med riktige materialer fra riktige kilder. Derfor bruker JABO materialer som ikke belaster miljøet mer enn nødvendig, og målet er at alle produktene skal være merket med PEFC eller FSC® (FSC-C020908, spør oss om hvilke produkter som er sertifisert).

FSC_C020908 Logga -PEFC-svart -stor _TRANSPARENT

 

Hållbarhetspolicy

Alla behöver vi på olika sätt förhålla oss till de ekonomiska, miljömässiga och sociala utmaningar som världen står inför. Genom ett  helhetsperspektiv på hållbarhetsarbete och utvalda fokusområden vill vi på NRI på ett konkret sätt ta vårt ansvar för dagens och framtidens samhälle. Vår ambition är att hållbarhetsarbetet ska genomsyra hela affärsprocessen och kommuniceras till alla som berörs av vår verksamhet. Vi vill lära, inspirera och agera. Det här är vår riktning på den resa som bara har börjat.

NRI_cover.jpg

Klicka här för att läsa NRI Hållbarhetspolicy (pdf) 

Download Sustainability Policy, English version (pdf)